Kõik-kõik on uus septembrikuus! Järvamaa Haiglas on puhumas uued tuuled ja meil on heameel teada anda, et toimetulekuüksuse meeskonnaga on liitunud loovterapeut Kadi Jaanisoo-Kuld.

Kadi tutvustab ennast nii:

“Olen kohanud suurel hulgal inimesi, kelle vaimne tervis vajab toetamist, kuid väljakujunenud eelarvamused on liiga tugevad, et abi paluda. Stigmade vähendamise olulisusest vaimse tervise valdkonnas räägivad järjest enam ka teadusartiklid.

Läbipõlemine, ärevushäired, depressioon, aktiivsus- ja tähelepanuhäire on vaid mõned ülemaailmse vaimse tervise kriisi osadest. Ja need puudutavad teadusandmete kohaselt iga neljandat meist.

Kuidas seda muuta? Usun, et ainus toimiv viis on lihtsalt alustada. Vastupidist veel tõestatud pole. Ja seda ei pea kindlasti tegema üksi, vaid koos terapeudiga. Näiteks Järvamaa Haigla loovterapeudiga.

Teraapiasse tulemine on justkui elamise julgus – märkan, aktsepteerin, korrigeerin, integreerin. Saan teadlikuks oma mõtete ja tunnete seisukorrast ning võin neile ennast toetavalt otsa vaadata.

Loovteraapiad annavad suurepärase võimaluse loovate lähenemistega heaolule ning positiivsetele muutustele kaasa aidata.”

Kadi omab TLÜ magistrikraadi terviseteadustes, täpsemini loovteraapiates. Muuhulgas on ta läbinud koolitused “Loodus- ja loomateraapia” ning “Traumatöö lastega”.

Soovime Kadile palju edu ja rõõmu uues ametis!

Tallinna Ülikooli magistriõppes koostatud visuaalkunstiteraapiat tutvustav video: